| |

Sov deg smart!

Ernest Hemingway var klar på at du bør alltid avslutte dagens skrivingen med en uferdig setning, for eksempel: «Hun slo opp vinduet bare for å finne …» Avslutt skrivingen  midt i en setning og deretter sover du på det, foreslo han. Da vet du hvor du skal begynne opp neste morgen, men samtidig jobber også underbevissthet din med det, kanskje du til og med drømmer om det i løpet av natten. Forskning tyder på dette var et svært godt råd fra Hemingway.

En studie presentert i tidsskriftet Nature fant at når deltakerne jobbet med et problem, og deretter sov natten før du skulle løse det, doblet det sannsynligheten for å løse problemet. Andre studier har funnet at selv når det gjelder rotter som skulle finne ut av labyrinter, lærte rottene som sov mellom treningsintervallene mye raskere. Søvn hjelper oss å bearbeide informasjon vi har lært i løpet av dagen, styrker hukommelsen om hva vi har lært, og det gir underbevisstheten mulighet til å gruble over problemer – og i blant gir det oss overraskende og uvurderlig innsikt.

Jack Nicklaus, regnet som en av verdens beste golfspillere, mener at en drøm hjalp ham korrigere og forbedre golf-svingen sin. Paul McCartney sier at en drøm var kilden til sangen «Yesterday», og at han ble inspirert til å skrive Yellow Submarine under en tilstand av såkalt hypnagogia, overgangstilstand mellom søvn og våkenhet.

Men praktisér sovingen i sengen hjemme, og ikke på kontoret…

Takk til Mike Kerr for denne artikkelen.

Les om våre kreative foredrag og workshops som skaper begeistring og effektive løsninger her.

Similar Posts