|

Sov deg smart!

Ernest Hemingway sa at du alltid bør avslutte dagens skriving med en uferdig setning, for eksempel: «Hun åpnet vinduet bare for å finne …» Deretter sover du på det, foreslo han. Da vet du hvor du skal begynne neste morgen, men samtidig jobber også underbevisstheten din med det – kanskje du til og med drømmer om det i løpet av natten.

Forskning tyder på dette var et svært godt råd fra Hemingway. En studie presentert i tidsskriftet Nature fant at når deltakerne jobbet med et problem, og deretter sov natten før de skulle løse det, doblet det sannsynligheten for å løse problemet. Andre studier har funnet at selv når det gjelder rotter som skulle finne ut av labyrinter, lærte rottene som sov mellom treningsintervallene, mye raskere. Søvn hjelper oss å bearbeide informasjon vi har lært i løpet av dagen, styrker hukommelsen om hva vi har lært, og det gir underbevisstheten mulighet til å gruble over problemer – og i blant gir det oss overraskende og uvurderlig innsikt.

Jack Nicklaus, regnet som en av verdens beste golfspillere, mener at en drøm hjalp ham å korrigere og forbedre golf-svingen sin. Paul McCartney sier at en drøm var kilden til sangen «Yesterday», og at han ble inspirert til å skrive Yellow Submarine under en tilstand av såkalt hypnagogia, overgangstilstanden mellom søvn og våkenhet.

Men praktisér sovingen i sengen hjemme, og ikke på kontoret…

Takk til Mike Kerr for denne artikkelen.

Les om våre kreative foredrag og workshops som skaper begeistring og effektive løsninger her.

Similar Posts