motivasjonsforedrag - Foredragsholder Jon Morten Melhus
| | |

Motivasjonsforedrag om humor og begeistring for ledere og medarbeidere

Jon Morten Melhus er en svært populær og mye brukt foredragsholder. Hans humoristiske og faglige motivasjonsforedrag og workshops skaper entusiasme og latter – og læring – hos medarbeidere og ledere. Mer enn 1200 virksomheter er blitt inspirert av Jon Morten.

Ta kontakt for bestilling og mer informasjon om foredrag og workshops.

Foredrag om begeistringsledelse i Bjørvika Konferansesenter.

Hvordan skape stemning for nytenking og endring?
Sliter dere med lite energi, kjedelige internmøter eller haltende internt samarbeid? Slitne og litt demotiverte medarbeidere etter en hektisk og krevende periode? Eller kanskje en ledergruppe som går litt på autopilot og trenger inspirasjon?

Lurer dere på hvordan og hvorfor AMIGO-metoden skaper energi, humor, begeistring og økt lønnsomhet på jobben – og hvorfor AMIGO er gratis?

Lekre og lekne web-foredrag.

Jon Morten Melhus holder svært humoristiske og begeistrede foredrag for medarbeidere og ledere. Fordi de er faglig basert, er de krydret med inspirerende praktiske eksempler og tips, og Jon Morten  viser med betydelig glimt i øyet hvordan man skal skape mer entusiasme og engasjement på jobben – og dermed økt trivsel, mer fornøyde kunder/brukere og bedre resultater.

Jon Morten Melhus. (Foto: Jan-Erik Østlie)

Barnevernsjef Cecilie Fremo Bergkvam i Lørenskog Kommune forteller hvordan en workshop med Jon Morten Melhus gir langsiktig virkning på arbeidsmiljø og prestasjoner:

Medarbeiderforedraget
«Humor og begeistring: Latterlig lønnsomt
og Latterlig Lurt»

I dette svært underholdende foredraget, basert på cases, forskning og gode eksempler påpeker Jon Morten Melhus viktigheten av humor og begeistring på på jobben for å skape gode prestasjoner og resultater.  Mer humor og begeistring på jobben gir mer engasjerte medarbeidere og Jon Morten ønsker å fremme en humoristisk og åpen kommunikasjonsform som stimulerer trivsel, nytenking og og gode resultater.  Han ser på de fem elementene, AMIGO, som skaper begeistring hos enhver medarbeider, uansett hva de jobber med og på hvilket nivå (se https://amigometoden.no). Han snakker om organisasjonsutvikling, samspill og begeistring mellom mennesker og hvordan humor virker på oss medisinsk, psykisk og sosialt. Det er vanligvis medarbeidernes motivasjon og entusiasme som bestemmer om virksomheten lykkes eller ikke i sin bransje, så Jon Morten er tydelig på at humor og begeistring er latterlig lønnsomt og lurt for alle virksomheter som ser behov for omstilling, innovasjon og en motivert og kundeorientert bedriftskultur.

Ta kontakt for mer informasjon om medarbeiderforedrag og bestilling.

Planlegger dere kjedelige medarbeidersamlinger?

Lederforedraget «Begeistringsledelse – Se, Bli sett og Involvér«

Begeistringsledelse handler om hvordan lederen best skal få gode resultater gjennom å motivere og inspirere sine medarbeidere. Her ser Melhus på de tre grunnleggende kjennetegn for begeistringsledelse, og hva lederen kan gjøre for å legge forholdene til rette for de fem elementene som skaper begeistring hos medarbeiderne. BegeistringsBarometeret som er utviklet i samarbeid med TNS Gallup, er en riksdekkende undersøkelse som måler ledernes evne til å begeistre i forhold til medarbeidernes egen begeistring, og som ser dette i sammenheng med virksomhetens produktivitet og kunde-/brukerlojalitet. Foredraget omhandler også endring og hvordan redusere motstand mot forandring. Teori og forskningsresultater kobles mot en rekke cases fra ulike virksomheter, og foredraget gir høy underholdningsverdi i tillegg til det faglige utbytte.

Foredrag om ledelse, humor og begeistring for Forbundet for Ledelse og Teknikk på Oslo kongressenter.

Workshops om intern kultur, ekstern kommunikasjon, ledelse og humor og begeistring på jobben

Hans kreative og lekne faglige workshops engasjerer hele organisasjonen og legger grunnlaget for å utvikle kulturen, bedre intern og ekstern kommunikasjon, mer endringsvilje og en morsommere arbeidshverdag.

Melhus fasiliterer inspirerende og effektive halv- og heldagsprosesser og workshops for blant annet:

  • Utvikling av visjon og/eller verdier
  • Møtekultur – går dere ut av møtene med mer energi enn da dere gikk inn? Om effektivisering av møteinnhold og -struktur
  • Mer begeistrende eksternkommunikasjon – nyhetsbrev, sosiale medier, mm
  • 3-6 timers lederutviklings-prosess

Melhus har også mange oppdrag med møteleder / konferansier, og som toastmaster/entertainer på middager/banketter.

Foredrag: Et optimistisk perspektiv på bærekraft


I dette faglig underholdende foredraget tar Jon Morten Melhus utgangspunkt i AMIGO, de fem grunnelementene som skaper begeistring i arbeidslivet, for å utforske et positivt perspektiv på klima og bærekraft. Temaer som gratispassasjerproblemet, VW’s utslippsjuks, tidligere miljøkriser, privatbilisme og positive megatrender blir behandlet, sammen med hvorfor humor og begeistring er avgjørende i bærekraftarbeidet. Foredraget er delvis basert på «LATTERLIG VIKTIG – ET SKRÅBLIKK PÅ BÆREKRAFT» utviklet av Melhus i samarbeid med professor i klima- og miljøøkonomi, Gunnar Eskeland. Foredraget er krydret med humor og varer 45-60 minutter.

Referanse:
Daglig leder / Fagskolerektor  Christian Skyum, AOF Østfold
E-post: [email protected] , Mobil:  +47 91 33 65 25
som engasjerte Melhus til å holde dette foredraget på AOF Østfolds fagdag om bærekraft i Litteraturhuset i Fredrikstad i oktober 2023.


Foredragene, som er blitt svært populære, kan også kombineres. De har vært fremført for både private og offentlige virksomheter, og har stort sett fått toppscore på deltagernes evalueringer.

Ta kontakt for mer informasjon om lederforedrag og bestilling her.

Skreddersydde foredrag og workshops

 

Kveldsunderholdning: 

Melhus tar også oppdrag som konferansier, med kåserier og middagsunderholdning på internsamlinger og event, – gjerne som oppfølging av foredrag/workshop tidligere på dagen. Her er det ulike muligheter, hvor han også kan trekke inn musikalske artister, mm. Arrangementene skreddersyes alltid til virksomheten, antallet og stedet.

Litt om Jon Morten Melhus

foredrag-featured

Jon Morten Melhus er den fremste i Norge når det gjelder motivasjonsforedrag om betydningen av humor, begeistring og begeistringsledelse i moderne kunnskapsbedrifter, og hans bøker om disse temaene har solgt i nærmere 50.000 eksemplarer. Alle virksomhet er avhengig av å få gode resultater gjennom sine medarbeiderne. Dette er Melhus’ tema, hvor han både gjennom teori, forskning og empiri viser hvordan virksomheter som har et bevisst fokus på å skape involverte, engasjerte medarbeidere får langt bedre resultater og er langt mer lønnsomme enn selskaper som ikke har det hovedfokuset. Og så er vel i all beskjedenhet hans foredrag svært morsomme og inspirerende, i tillegg til å ha et solid faglig seriøst innhold.

Melhus driver selskapet Humor & Lønnsomhet, som hjelper virksomheter og ledergrupper å øke begeistring, prestasjon og resultater både gjennom enkeltstående workshops/foredrag og langsiktige prosesser. Han er siviløkonom og bred ledererfaring fra blant annet Den Norske Opera, Radio 1, «Mot i Brøstet», Stig og Stein Idélaboratorium AS, reklamebyråer, mm. I tillegg har han  erfaring som standupkomiker og entertainer.

Ta kontakt her.

Kveldsunderholdning: 

Melhus tar også oppdrag med kåserier og middagsunderholdning på internsamlinger og event, – gjerne som oppfølging av foredrag/workshop tidligere på dagen. Her er det ulike muligheter, hvor han også kan trekke inn musikalske artister, mm. Arrangementene skreddersyes alltid til virksomheten, antallet og stedet.

Bøker

Inspirerende bøker om humor, begeistring og begeistringsledelse – og rock fra Melhus Communication as!

Jon Morten Melhus har sammen med Trond Haugen utgitt bøkene «Latterlig Lønnsomt – om humor og begeistring på jobben», «Begeistring! Om engasjerte medarbeidere og inspirerende ledere», og  ”Lure Ledere – Begeistringsledere skaper vinnere og enestående resultater”, som med til sammen nærmere 40.000 solgte eksemplarer er blant Norges mest solgte fagbøker de siste årene. I samarbeid med Pernille Dysthe gav Melhus i 2010 ut boken ”Riktig rektor?” om ledelse i skolesektoren. «Sykt bra – Resepten på friske sykehus», skrevet av Morten Eriksen-Deinoff og  Jon Morten Melhus, kom i 2013 og «Fiks fotballen – – Slik gjør klubben suksess med den forgudede/forhatte fotballtreneren» i 2018.
Ler mer og bestill papir- eller e-bøker her.

Bøker kan dere også få i forbindelse med motivasjonsforedrag til hyggelig pris, hvis dere ønsker å dele dem ut til deltagerne, som en faglig relevant, men likevel munter og lekker seminarhilsen; 20 – 49 bøker: kr. 275,- og 50+ bøker: kr. 250,- (butikkpris kr. 345,-/389,-).

Bestill bøker eller foredrag eller be om mer informasjon.

Similar Posts