|

Her møtes lærere for utveksling av undervisningsmateriell – og tjener penger på det

En delingsøkonomi hvor lærerne er vinnerne

Hva slags låter tror du Iago, skurken i William Shakespeares «Othello», ville lytte til hvis han hadde en iPhone?

Laura Randazzo, en engasjert engelsklærer  ved  Amador Valley High School i Pleasanton i California, utfordrer ofte elevene med denne type spørsmål, i følge New York Times.

Laura Randazzo, an English teacher in California, has found a booming market for her lesson plans on the Internet. “What started out as a hobby has turned into a business,” she said. (Foto: Elizabeth D. Herman for The New York Times)
Laura Randazzo, an English teacher in California, has found a booming market for her lesson plans on the Internet. “What started out as a hobby has turned into a business,” she said. (Foto: Elizabeth D. Herman for The New York Times)

Så da Ms Randazzo hørte om TeachersPayTeachers.com, en virtuell markedsplass hvor lærere kan kjøpe og selge undervisningsplaner, var hun nysgjerrig etter å finne ut om det materialet hun hadde laget for sine egne elever, vil appellere til andre lærere.

For et par år siden begynte hun å legge ut artikler, priset til rundt $1, på nettstedet. Hennes «Hvem sin mobiltelefon er dette?»-serie har nå solgt mer enn 4000 eksemplarer.

«For en dollar har en lærer et virkelig godt verktøy som hun kan bruke sammen med litterære verk,» sa Ms Randazzo i et telefonintervju forrige uke. «Barna elsker det fordi det er gøy. Men det er også lærerikt fordi de må ha god, faglig begrunnelse for sine forslag til hvilken litterære karakter de mener er riktig svar.»

Hun har tydeligvis en egen evne til å forstå hva slags klasseromshjelp andre lærere er på jakt etter. Noe av et hun har solgt mest av, er et årspensum med grammatikk, vokabular og litteraturøvelser for videregående. Det har generert salg på TeachersPayTeachers for ca $ 100.000.

«Det som startet som en hobby har forvandlet seg til en virksomhet,» sier Ms. Randazzo fra sitt lille hjemmekontor, i det som en gang var et soveromskap, og hun er fortsatt overrasket over suksess hun har hatt.

Lærere bruker ofte mye tid på å utvikle materiell for å understøtte undervisningsplanen, og mange deler sitt beste stoff med kolleger. TeachersPayTeachers, som ble startet i 2006,  forenkler og hjelper lærere å forberede undervisningen raskere ved å legge til rette for utveksling mellom lærere og gi dem mulighet til å få kontakt med kolleger helt andre steder, forteller New York Times.

Les hele artikkelen om lærernes deling i New York Times her

Les mer om Jon Morten Melhus’ begeistrende skoleforedrag for lærere og rektorer her. Han har holdt nærmere 100 foredrag for skolebegeistring og suksessrike skoletips for skoler, lærere og skoleledere.

Les om 11 begeistrede skoler og rektorer.

Og her kan du lese mer om gode lærere, gode skoler og gode rektorer i «Riktig Rektor?».

 

Similar Posts