|

Skrik – Parodier av Arvid

"Skrik – Parodier av Arvid"
«Skrik – Parodier av Arvid»

Tegneren Arvid Andreassen har i denne lekre humor- og gaveboken samlet 86 av sine 300 parodier på Edvard Munchs ”Skrik”. Nyt denne bestselgeren hos Munch-museet i Oslo, mens du gleder deg til Edvard Munchs 100 års-jubileum i 2013!

Kjøp boken i vår nettbutikk eller ta turen innom din lokale bokhandler.

Verdens mest kjente angstfylte person er plassert i et vell av muntre situasjoner, og Arvid viser også hvordan 17 kjente kunstnere (Picasso, Michelangelo, van Gogh, Dali, Cezanne, Magritte, Chagall, etc) muligens kunne valgt å legge inn Skrik i sine kunstverk. 14 av disse tegningene ble utstilt på Henie Onstad kunstsenter ffor få år siden.

Den erfarne kunstjournalisten Arvid Bryne, som var Arvids redaktør da Dagbladet hver lørdag i to år trykket hans Skrik-parodier, har skrevet mikrobiografier om disse kunstnerne, i tillegg til en kort biografisk oppsummering av Arvid Andreassens liv og kunst.

Dette er blitt en flott humor- og gavebok på 100 sider i farger, med glanset softcover i format 21 x 25 cm.

Norsk utgave ”Skrik”: ISBN 82-997 166-0-8.

Engelsk utgave ”Scream” – klikk her: ISBN 82-997 166-1-6

scream-nytt-cover

eBok «Scream»: ISBN_9788293130079
Pris kr 145 + mva

Bestilling:
Du kan også kjøpe boken på MunchMuseet, NasjonalGalleriet, hos din nærmeste bokhandler, eller kjøp boken her.

arvid-skrik-resize-of-nr.7-prekestol-

Arvid Andreassen

gikk i sin ungdom bokillustratørlinjen på Statens Håndverks- og Kunstindustriskole, og begynte dagen med to timers tegnejobb i Aftenposten før han gikk på skolen. Siden har han tegnet. Vitsetegningene med hans umiskjennelige signatur har stått på trykk i nesten alle verdens land. Han har høstet priser og ære i Nederland, Tyrkia, Japan og Bosnia Herzegovina. Han er, som eneste nordmann, omtalt over to sider i «Who’s Who in Satire and Humour», en internasjonal oversikt over det 20. århundres satiriske og kritiske vitsetegnere. I flere perioder har han tegnet for Dagbladet.

Han er en skattet medarbeider i en rekke norske magasiner, har gitt ut 12 pocketbøker med utvalgte vitsetegninger og illustrert rundt 200 skolebøker for Universitetsforlaget. I 2005 opplevde han den store ære å se 14 av sine Munch-inspirerte Skrik – flere av dem gjengitt i denne boka – på utstillingen «Møter med Munch – Munch revisited» på Henie-Onstad kunstsenter på Høvikodden utenfor Oslo.

Similar Posts