Motivasjonsforedrag om begeistring for ledere og medarbeidere

Jon Morten Melhus holder morsomme, faglige  webforedrag som skaper entusiasme og latter på hjemmekontorene.

Profesjonelle, lekre og skreddersydde web-foredrag

Hvordan skape stemning for nytenking og endring?
Sliter dere med kjedelige webmøter på repeat? Demotiverte medarbeidere på hjemme-kontor? Eller kanskje en litt sliten ledergruppe som trenger inspirasjon?
Jon Morten Melhus. (Foto: Jan-Erik Østlie)

Få mer begeistring, endringsvillighet og bedre resultater hos medarbeidere og ledere med faglige og humoristiske foredrag og workshops med Jon Morten Melhus.

Jon Morten  holder svært humoristiske og begeistrede foredrag for medarbeidere og ledere. Fordi de er faglig basert, er de krydret med inspirerende praktiske eksempler og tips, og Jon Morten  viser med betydelig glimt i øyet hvordan man skal skape mer entusiasme, endring og engasjement på jobben – og dermed økt trivsel, mer fornøyde kunder/brukere og bedre resultater.

Foredrag om begeistringsledelse i Bjørvika Konferansesenter.

Hans kreative og lekne faglige workshops engasjerer hele organisasjonen og legger grunnlaget for bedre intern kommunikasjon og en morsommere arbeidshverdag.

I tillegg fasiliterer Melhus inspirerende og effektive halv- og heldagsprosesser og workshops for blant annet:

  • Kultur- og verdiutvikling
  • Møtekultur – går dere ut av møtene med mer energi enn da dere gikk inn?
  • 3-8 timers lederutviklings-prosess

I tillegg har Melhus mange oppdrag med møteledelse og som konferansier, og som toastmaster/entertainer på banketter.

Ta kontakt for mer informasjon.

Medarbeiderforedraget
«Humor og begeistring: Latterlig lønnsomt»

Planlegger dere kjedelige medarbeidersamlinger?
Prøv å behandle kollegene som kunder, ikke som ektefeller…

I dette svært underholdende foredraget, basert på cases, forskning og gode eksempler påpeker Jon Morten Melhus viktigheten av humor og begeistring på på jobben for å skape gode prestasjoner og resultater.  Han mener at mer humor og begeistring på jobben gir mer engasjerte medarbeidere og ønsker å fremme en humoristisk og åpen kommunikasjonsform som stimulerer trivsel, nytenking og og gode resultater.  Han ser på de fem elementene som skaper begeistring hos enhver medarbeider, uansett hva de jobber med og på hvilket nivå. Han snakker om organisasjonsutvikling, samspill og begeistring mellom mennesker og hvordan humor virker på oss medisinsk, psykisk og sosialt. Det er vanligvis medarbeidernes motivasjon og entusiasme som bestemmer om virksomheten lykkes eller ikke i sin bransje. Han er tydelig på at humor og begeistring er latterlig lønnsomt og lurt for alle virksomheter som ser behov for omstilling, innovasjon og en motivert og kundeorientert bedriftskultur.

Ta kontakt for mer informasjon om medarbeiderforedrag og bestilling.

Lederforedraget
«Begeistringsledelse – Se, Bli sett og Involvér»

Jon Morten Melhus om god og kjip ledelse.

Begeistringsledelse handler om hvordan lederen best skal få gode resultater gjennom å motivere og inspirere sine medarbeidere. Her ser Melhus på de tre grunnleggende kjennetegn for begeistringsledelse, og hva lederen kan gjøre for å legge forholdene til rette for de fem elementene som skaper begeistring hos medarbeiderne. BegeistringsBarometeret som er utviklet i samarbeid med TNS Kantar, er en riksdekkende undersøkelse som måler ledernes evne til å begeistre og medarbeidernes egen begeistring, og som ser dette i sammenheng med virksomhetens produktivitet og kunde-/brukerlojalitet. Foredraget omhandler også endring og hvordan redusere motstand mot endring. Teori og forskningsresultater kobles mot en rekke cases fra ulike virksomheter, og foredraget gir høy underholdningsverdi i tillegg til det faglige utbytte.

Foredragene, som er blitt svært populære, kan også kombineres. De har vært fremført for både private og offentlige virksomheter, og har stort sett fått toppscore på deltagernes evalueringer.

Ta kontakt for mer informasjon om lederforedrag og bestilling.

Noen muntre klipp fra foredraget «Begeistringsledelse: Latterlig Lurt» med Jon Morten Melhus:

Kreative, lekne og nyttige workshops for ledere og medarbeidere

Melhus har gjennomført flere hundre kreative og involverende workshops med ledere og medarbeidere. Her kan ledergrupper jobbe med hvordan de kan øke involvering og bygge mer engasjement hos sine medarbeidere. Medarbeidere kan involveres i en kreativ og leken workshop hvor de i grupper jobber med ideer til f.  eks. «Hvordan kommunisere bedre og skape mer humor og begeistring på jobben hos oss».

I tillegg til å få frem flere titalls ideer til konkrete aktiviteter og adferd de ansatte kan ta med dere tilbake på jobben etter samlingen, er også workshop’en samlende, svært leken og deltagerne går engasjert og smilende ut fra samlingen.

50 private og offentlige virksomheter har på eller etter medarbeidersamlingen nedsatt en «begeistringsgruppe» med 5-7 medarbeidere, som er ansvarlig for å tilrettelegge for 2-3 månedlige aktiviteter og arenaer (som ikke skal ta av arbeidstid eller koste nevneverdig) for å møtes og bygge kultur, energi og relasjoner på tvers i organisasjonen. Melhus bistår i å legge opp aktivitetsprogrammet sammen med gruppen for de første 3-6 månedene.

I tillegg til å få frem flere titalls ideer til konkrete aktiviteter og adferd de ansatte kan ta med dere tilbake på jobben etter samlingen, er også workshop’en samlende, svært leken og deltagerne går engasjert og smilende ut fra samlingen.

Barnevernsjef Cecilie Fremo Bergkvam i Lørenskog Kommune forteller hvordan en workshop med Jon Morten Melhus gir langsiktig virkning på arbeidsmiljø og prestasjoner:

NYHET –Et lederforedrag i fotballdrakt:

Hva kan ledere lære av fotballen
– og hva bør de absolutt IKKE lære?

Historisk har fotballsektoren hatt noen særegne kjennetegn:

  1. Uvanlig høy aksept for dårlig folkeskikk
  2. Lider av en leder-sparkesyke vi ikke finner i noen andre idretter eller bransjer
  3. Episk dårlige ansettelsesprosesser
  4. Millionbedrifter som drives nærmest som pølseboder, i overraskende stor grad styrt av emosjoner og kortsiktighet
  5. Svært utdatert syn på ledelse og utvikling av mennesker
Jon Morten Melhus (Foto: Raymond Mosken)

Foredraget er basert på boken «Fiks fotballen – Slik gjør klubben suksess med den forgudede / forhatte fotballtreneren», der Jon Morten Melhus sammen med Morten Eriksen-Deinoff intervjuet  mer enn 40 av Norges mest fotballkyndige personer.
Boken som gir oppskriften på hvordan Norges landslag igjen kan nå FIFA Topp 10, er på mange måter en lederbok ikledd fotballdrakt.

I dette faglige, men underholdende foredraget, er det mye å lære fra fotballen for ledere i både privat og offentlig sektor, både hva de bør gjør, og hva de IKKE bør gjøre for å lykkes med sine virksomheter.

Ta kontakt for mer informasjon.

Konferansier og kveldsunderholdning: 

Melhus tar også oppdrag som konferansier, med kåserier og middagsunderholdning på internsamlinger og event, – gjerne som oppfølging av foredrag/workshop tidligere på dagen. Her er det ulike muligheter, hvor han også kan trekke inn musikalske artister, mm. Arrangementene skreddersyes alltid til virksomheten, antallet og stedet.

Mye tyder på at raseriutbrudd og jakt på syndebukker når datasystemet bryter sammen, er mindre virkningsfullt enn humor:

Andre skreddersydde foredrag og workshops

På vei inn til foredrag for Statsbygg:

Bøker om humor, begeistring og ledelse

Inspirerende bøker om humor, begeistring og begeistringsledelse – og rock fra Melhus Communication as!

Jon Morten Melhus har sammen med Trond Haugen utgitt bøkene «Latterlig Lønnsomt – om humor og begeistring på jobben», «Begeistring! Om engasjerte medarbeidere og inspirerende ledere», og  ”Lure Ledere – Begeistringsledere skaper vinnere og enestående resultater”, som med til sammen nærmere 40.000 solgte eksemplarer er blant Norges mest solgte fagbøker de siste årene.

I samarbeid med Pernille Dysthe gav Melhus i 2010 ut boken ”Riktig rektor?” om ledelse i skolesektoren.

«Fiks fotballen – Slik gjør klubben suksess med den forgudede / forhatte fotballtreneren», (2018) der Jon Morten Melhus og Morten Eriksen-Deinoff intervjuet  mer enn 40 av Norges mest fotballkyndige personer for å finne forklaringer på bransjens mange svært underlige og lite profesjonelle handlinger og beslutninger, og hvordan fotballklubber og norsk landslag kan unngå dette og lykkes bedre.

Bøker kan dere også få dere i forbindelse med motivasjonsforedrag til hyggelig pris, hvis dere ønsker å dele dem ut til deltagerne, som en faglig relevant, men likevel munter og lekker seminarhilsen; 20 – 49 bøker: kr. 275,- og 50+ bøker: kr. 250,- (butikkpris kr. 345,-/389,-).

Les mer om og bestill bøker her