Bedre møter

4 Tips til bedre møter

Går dere ut av møtene med mindre energi enn da dere kom inn?
Da har dere et problem og trenger bedre møter.

Dårlige møter koster millioner:
Møter er den største skjulte kostnadsposten i de fleste virksomheter.
Er dere en virksomhet med 50 ansatte som bruker 5-10 timer i uken på møter, koster det virksomheten 7-14 millioner kroner i arbeidstid i året.

20% effektivisering av møtene sparer inn 1­,5 – 3 millioner kroner i arbeidstid hvert eneste år, tid dere kan bruke på kunder eller andre mer produktive aktiviteter.

Tre enkle tips for å skape bedre og morsomme (= mer effektive) møter:
1. Send ut info før møtet: Rommet for engasjement og dialog blir større når du korter ned den «kjedelige» info-delen på møtet.
2. Prioriter gladsakene: Start de faste møtene med suksesshistorier eller en morsom detalj fra egen hverdag. Tør du å være selvironisk som leder, skaper du i tillegg god takhøyde og rom for latter.
3. Gjør regnskap og budsjettering til et lyspunkt: Glem den talltunge presentasjonen: Lag en quiz, og la de ansatte gjette hvilke poster tallene tilhører.

Vær kreativ, og se hva som funker i ditt team. Velg en og annen liten justering her og der, som faller naturlig ( – krampaktig moro kan fort bli i overkant intenst…)

Og et fjerde tips: Ikke undervurder verdien av et smil!
– Steinansikt fungerer kun i poker og kortspill, ikke overfor kolleger!

3 timers workshop for å skape bedre møter

Engasjér lederne og medarbeiderne i en sprudlende – men nyttig – 3 timers workshop med Jon Morten Melhus for å øke energien i møtene og forbedre møterutiner og ­struktur.
Ta kontakt for uforpliktende informasjon om hvordan dere kan få mer effektive møter – og i tillegg gjøre dem enda mer inspirerende!

Similar Posts