UTROLIG BEGEISTRENDE VINTERMAIL FRA HUMOR & LØNNSOMHET

I denne utgaven:

  • Lurt med en lur på jobben

  • Awesome – Me!

  • Derfor får Virgin-ansatte ta så mye ferie de vil

  • De fire kollegene Alle, Noen, Enhver og Ingen

  • Fleksibilitet får folk til å bli

  • Bursdag tre ganger i året

  • Smart Skatteetat

     

Lurt med en lur på jobben

Ta en lur på jobben Strutseputen dezeen_Ostrich-Pillow-by-Kawamura-Ganjavian_2a
Ta en lur på jobben i strutseputen Dezeen Ostrich-Pillow by Kawamura Ganjavian.

Stadig mer forskning viser at det kan være lurt å ta en lur i løpet av dagen. Det kan til og med øke din levealder. I en studie av 23 681 greske menn over seksti år, hadde de som tok en lur tre ganger i uken 37% lavere risiko for å dø av hjertesykdom.

Forskning har også vist at en lur er nyttig for læringsprosessen og hjelper oss å ta inn og ta vare på informasjon bedre. Søvn er en nødvendig prosess for å fjerne hjernens korttidslagring, slik at det er plass til å absorbere ny informasjon.

Les mer her, så finner du også 10 tips til å lure seg til en lur på jobben – uten å bli knepet…

Sov godt!

Awesome – Me!

Awesome ends in me coincidence

Derfor får Virgin-ansatte ta så mye ferie de vil

Virgin Branson richard_necker_hammock Image credit- VirginFleksibel arbeidstid har revolusjonert hvordan, hvor og når vi alle gjør jobbene våre.
Når vi ikke lenger jobber ni til fire, hvorfor skal vi ha så strenge ferieregler?I Virgin har de droppet ferieregler. Alle ansatte tar ferie når de vil og så lenge de vil. Det er ikke nødvendig å be om forhåndsgodkjenning. Hverken de ansatte selv eller deres ledere blir spurt eller forventes å holde styr på når de er borte fra kontoret. Det er overlatt til den ansatte selv å avgjøre om og når han eller hun føler for å ta et par timer, en dag, en uke eller en måned fri.Forutsetningen er at de gjør det når de føler seg hundre prosent trygge på at de og deres team er i rute på alle prosjekter og at deres fravær vil ikke er til ulempe for virksomheten – eller, for den saks skyld, deres karriere!Les mer her

De fire kollegene Alle, Noen, Enhver og Ingen

Det var en viktig jobb som skulle gjøres og Alle ble bedt om å gjøre det.
Alle var sikker på at Noen ville gjøre det.
Enhver kunne ha gjort det, men Ingen gjorde det.
Noen ble sint, fordi det var Alles jobb.
Alle trodde Enhver kunne gjøre det, men Ingen forsto at Alle ikke ville gjøre det.
Det endte opp med at Alle ga skylden på Noen da Ingen gjorde det Enhver kunne ha gjort.

Fleksibilitet får folk til å bli

Flexible-day-job-1Fleksibilitet på jobben er viktigere for generasjon Y enn fete lønninger, viser en undersøkelse foretatt av PwC, London Business School og University of Southern California.Hvilke faktorer øker sannsynligheten for at medarbeidere i generasjon Y – folk født mellom 1980 og 1995 – blir værende i jobben? Funnene viser at sannsynligheten for at generasjon Y blir værende i jobben øker hvis de føler at de får støtte og at de blir satt pris på. Det er også viktig for dem å være en del av et sammensveiset team, samt å ha stor fleksibilitet med hensyn til når og hvor mye de jobber.Ifølge denne undersøkelsen er andre generasjoner i arbeidslivet mer opptatt av lønn og utviklingsmuligheter enn det generasjon Y er, men fleksibilitet er et nøkkelgode for alle generasjonene. En av fem kvinner (21 prosent) og en av syv menn (15 prosent) sier at de kan gi opp noe av lønnen sin og vente på forfremmelse i bytte mot mer fleksibilitet.Les mer her

Bursdag tre ganger i året

Katten Felix i en svensk barnebok hadde bursdag 3 ganger i året.
Han syntes det ble morsommere på den måten.

Smart Skatteetat!

Skatteetaten i Danmark har forenklet og prioritert arbeidet sitt på en smart måte. De har grovt delt danskene inn i tre kategorier:1. De som kan og vil betale skatt
– De skal klare seg selv2. De som vil, men ikke kan betale skatt
– De skal få hjelp3. De som kan, men ikke vil betale skatt
– De skal forfølgesSkattevesenet erkjente at dette var riktig måte å jobbe på etter at de oppdaget at ca 98% av innbyggerne og 95% av næringslivet faktisk tilhører den første gruppen. Så i stedet for å kontrollere alle i hele landet som om de skulle tilhørt den siste gruppen, har skattevesenet differensiert innsatsen og bruker kreftene på å kontrollere den siste gruppen.(Fra Ukeavisen Ledelse/Dagens Perspektiv)

Inspirerende foredrag 

Inspirerende foredrag for medarbeidere og ledere.

JMMelhus2_s hv BRY0559Jon Morten Melhus i Humor & Lønnsomhet er blant de fremste rådgivere i Norge når det gjelder betydningen av begeistring og begeistringsledelse for å skape gode resultater i offentlige og private kunnskapsvirksomheter. Han er utdannet siviløkonom fra NHH og har hatt lederstillinger i Den Norske Opera, Radio 1, «Mot i Brøstet», Stig og Stein Idélaboratorium AS mm og har også erfaring som entertainer. Hans bøker om begeistring og begeistringsledelse har solgt i nærmere 50.000 eksemplarer, og han er en av landets mest benyttede foredragsholdere.

Klikk her for å lese mer

Begeistrende og lekre kulturbøker til hyggelig pakkepris

HUMOR

Skrik Forside ny

jokerbok-og-konk

Nå kan du kjøpe bøkene med to av Norges store humorister «Skrik – Parodier av Arvid» og «Joker» for kr 399,- inklusiv frakt.

MUSIKK

sexpistolsfrontcoversexpistols-cover-sids-norwegian-romance-trondheim

 

 

 

 

 

De to musikkbøkene om de legendariske Sex Pistols-konsertene i Oslo og Trondheim i 1977 får du også for kr 399,- inklusiv frakt.

Send bestilling her

Begeistringsbøkene

 Alle tre begeistring latterlig lønnsomt lure ledereBegeistringsbøkene om humor, begeistring og de lure lederne kan du bestille her, portofritt tilsendt.Spesialpris om du bestiller mer enn 10 eks – send forespørsel her

Vil du abonnére på nyhetsbrevet fra Humor & Lønnsomhet?

Oppgi din epost-adresse for å abonnere vårt begeistende nyhetsbrev.
Du kan når som helst melde deg av.

Klikk her for å melde deg på.

 Kontakt Humor & Lønnsomhet på [email protected]