Joker – Norges største humorist?

Praktboken med det beste av en av Norges største humorister, Ragnar Joker Pedersen, mannen bak KOnK, Amøbene, revyer og tusenvis av vitsetegninger og gåter – en genial fornyer av norsk humor.

I tillegg til masse klassisk Joker-humor, kan du også lese om hva Knut Nærum, Harald Eia, Finn Bjelke, Mortejoker-spikers-ny-vannmerken M, Tor Andersen, Andreas Diesen og en rekke andre personer skriver om sitt forhold til Joker.

 

«Joker» etablerte den intellektuelle, absurde humoren i Norge.

Ragnar Joker Pedersen var en banebrytende norsk humorist. Med sitt legendariske magasin ”KOnK” etablerte han fra slutten av 60-tallet en helt ny humor-arena i Norge, og var sammen med WesenSteen, Kirkvaag/Skolmen og Mjøen/Lystad den norske parallellen og samtidige til John Cleese og Monty Pythons humorrevolusjonen i England.

Han var sentral i å etablere den moderne og absurde humoren i Norge gjennom sine sjeldent presise vitsetegninger av internasjonalt format, amøbene-stripene, gåtene, sin mesterlige formuleringsevne, sine viser og utallige revyer i Fredrikstad, – og selvsagt KOnK.

Mange av dagens humorister, som Knut Nærum, Finn Bjelke og Harald Eia, er inspirert av Joker, som med sin fornyende intellektuelle tilnærming til humor også kunne avstedkomme herlig poetiske perler.

Les Dagblad-artikkelen om «Joker» her:
– En norsk Monty Python

joker-bondesjakk

 

 

 

 

 

I boken får du selvsagt gjensyn med de klassiske Amøbene:

joker-amobene-fido-lassie

 

 

 

 

 

Nyt denne boken med det beste av en av Norges største humorister!

«Joker» kan også kjøpes som ebok.

– Papirversjon– klikk her for å bestille

«Joker» er utgitt av Melhus Communication as i samarbeid med Joker Tekst og Tegning AD.

Papirbok:ISBN 978-82-99716628

E-bok: 978-82-93130000