Begeistrende og latterlig lur forsommerhilsen

 I denne utgaven:

2015-5Your Call is very importantant flute solo-kopi
Hva er den verste jobben du har hatt?

Vil du kickstarte internmøtet? En enkel «icebreaker» som alltid skaper litt latter, er å be alle om å beskrive den verste jobben de noensinne har hatt. Det kan samtidig være lærerikt, siden folk ofte blir minnet om hva de IKKE skal gjøre på sin nåværende arbeidsplass…Les mer om hvordan du kan skape mer begeistring på jobben her

Gjenta disse 4 lønnsomme sannhetene

  1. Glade ansatte er mer produktive.
    (Studie etter studie bekrefter dette.)
  2. Fornøyde ansatte får bedre tilbakemeldinger på arbeidet sitt og er mer kreative
    (og de engasjerer seg mer i frivillig og samfunnsnyttig arbeid)
  3. Fornøyde ansatte kommer bedre overens med sine ledere.
    (Det alene burde være til grunn god nok for ledere til å sørge for fornøyde medarbeidere!)
  4. Når misfornøyde medarbeidere slutter, koster det organisasjonen mye penger, arbeid og frustrasjon.

Arbeidsglede er ikke et abstrakt begrep man skryter av på sommerfesten og julebordet, – det har direkte påvirkning på bunnlinjen. De beste lederne forstår dette og prioriterer å skape arbeidsglede i sine team. Men overraskende mange ledere gjør det ikke.Les mer her


Handlekraftig sjefsbommert

Et firma ønsker å gjøre kraftige endringer og ansetter en børste av en konsernsjef. Den nye sjefen er fast bestemt på å kvitte seg med alle som ikke yter maksimalt i selskapet.På en runde i lokalene legger konsernsjefen merke til en kar som avslappet lener seg til en vegg. Rommet er fullt av medarbeidere, så han tenker at dette er hans mulighet til å vise alle at han mener alvor.Konsernsjefen går bort til fyren og spør: «Og hvor mye tjener du på en uke?»Uredd møter den unge mannen blikket hans og svarer: «Jeg tjener 6000 kroner i uken. Hvordan det?»Konsernsjefen gir fyren 6000 kroner i kontanter og skriker: «Her er en ukes lønn. Forsvinne ut herfra, og kom ikke tilbake! «Nokså fornøyd med sin første oppsigelse, ser konsernsjefen seg rundt i rommet og spør: «Er det noen som kan fortelle meg hva denne slappfisken gjorde her?»Med et flaut smil svarer en av medarbeiderne: «Han er pizzabudet.»
 2015-05 How important I am jpg


Sjefens trivsel smitter

– Lederatferd smitter mer enn noe annet–Ledere får de medarbeiderne han eller hun fortjener.Dette sier Ingar Skaug, som har vært internasjonal toppleder gjennom mer enn 30 år, blant annet i SAS, Wilhelmsen Lines og Wilh. Wilhelmsen Holding. – Å skape trivsel på arbeidsplassen betyr enormt mye, og som leder er det en hovedoppgave å få det til, sier Skaug. At budskapet lyder opplagt og enkelt, kan han være enig i, men gjennomføringen er mer komplisert, påpeker Skaug.
Les mer her

Styreformann Herb Kelleher i Southwest Airlines, i Elvis-kostyme, synger Elvis-låter for medarbeideren på en av de 70 flyplassene de opererer. Andre ganger tar han overraskelsesturer i ett av flyene iført kanin-drakt. Southwest Airlines blir av økonomi-magasinet Economist karakterisert som "The most successful airline in history".
Tidligere styreformann Herb Kelleher i Southwest Airlines, i Elvis-kostyme, synger Elvis-låter for medarbeideren på en av de 70 flyplassene de opererer. Andre ganger tar han overraskelsesturer i ett av flyene iført kanin-drakt. Southwest Airlines blir av økonomi-magasinet Economist karakterisert som «The most successful airline in history».


Verdens mest spennende jobb?

MGM-løven "Leo"
MGM-løven «Leo»

Du husker løven som brøler i begynnelsen av gamle filmer?  Jepp, dette er øyeblikket i 1928 da disse kameramennene filmet brølet fra Jackie «Leo» til Metro Goldwyn Mayers ikoniske filmintro.


Har medarbeidere bare én hjernehalvdel?


People will forget what you said.
People will forget what you did.
But people will never forget how you made them feel.
                      (– Maya Angelou, am. poet, f. 1928)Mange ledere tror visst at medarbeidere deres kun benytter den rasjonelle, venstre hjernehalvdelen. Men en slik antagelse er hverken korrekt eller smart, hvis du vil ha en engasjert arbeidsplass med medarbeidere som gjør en god jobb og leverer fremragende resultater.Det er nemlig noe som styrer oss i langt større grad enn fornuften.Les mer her


Sommeren er her!

summer-hai shark 484331


Inspirerende foredrag og workshops

Jon Morten Melhus har holdt nærmere 100 foredrag for skoler, lærere og skoleledere.Siviløkonom, forfatter og komiker Jon Morten Melhus er en av landets mest benyttede foredragsholdere omkring temaet begeistring på jobben. Han har i flere år holdt variasjoner rundt sine underholdende, men faglige foredrag om begeistring og begeistringsledelse.Les mer her … eller kontakt:
Melhus Communication as, Toftesgate 25N, 0556 Oslo,
Telefon: 920 555 88, E-post: [email protected]


Veldig begeistrende, smart
– og litt morsom – strandlektyre

– og kanskje tips til sommergave til kolleger eller kunder?

Tre begeistrende bøker: "Latterlig lønnsomt", "Begeistring!" og Lure ledere
Tre begeistrende bøker: «Latterlig lønnsomt», «Begeistring!» og Lure ledere
Les om 11 begeistrede skoler og rektorer.
Les om 11 begeistrede skoler og rektorer.
"Sykt bra - Resepten på friske sykehus" om gode og engasjerende sykehus-organisasjoner av Eriksen-Deinoff og Melhus
«Sykt bra – Resepten på friske sykehus» om gode og engasjerende sykehus-organisasjoner av Eriksen-Deinoff og Melhus

 

 

"Skrik – Parodier av Arvid"
«Skrik – Parodier av Arvid»
Joker - Norges største humorist?
Joker – Norges største humorist?


sexpistolsfrontcover
sexpistols-cover-sids-norwegian-romance-trondheim

 

 

Les mer om sommerens mest inspirerende bøker her.

Humor & Lønnsomhet
Melhus Communication as

Toftes gate 25n, 0556 Oslo, Telefon: 920 555 88
E-post: [email protected]